Schoonmaken is een vak. Iets voor jou?

Schoonmaken is een vak!

Lang niet iedereen is geschikt voor werken in de schoonmaakbranche. Niet alleen vanwege het beheersen van schoonmaaktechnieken, maar ook omdat het een verantwoordelijke job is. Schoonmaken heeft immers alles te maken met hygiëne en gezondheid. Daarnaast ben je vaak aan het werk in (kantoor)omgevingen waar gevoelige apparatuur staat en soms ook vertrouwelijke gegevens aanwezig zijn. Als vakkundig schoonmaker bij Schoonkantoor.nl ben je je daarvan bewust en weet je hier op de juiste wijze mee om te gaan.

Werken bij Schoonkantoor.nl

Als schoonmaker of schoonmaakster bij Schoonkantoor.nl ben je voor onze opdrachtgevers verantwoordelijk voor een nette en hygiënische werkomgeving. Dat kan een kantoorgebouw zijn, maar bijvoorbeeld ook een schoolgebouw, een winkelruimte, showroom, werkplaats, (bedrijfs)restaurant of een hotel. Je werkt in de meeste gevallen niet alleen, maar met één of meerdere collega’s, als een team. Je hebt ook veel contact met de projectleider, die zowel voor jou als voor de opdrachtgever een aanspreekpunt is.

Meer dan schoonmaken alleen

De werkzaamheden die je verricht kunnen heel divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen, stof afnemen, het schrobben en/of dweilen van vloeren, ramen wassen, legen van prullenbakken en uiteraard ook het reinigen van het sanitair.
Zie je iets vreemds, bijvoorbeeld een raam dat stuk is, verlichting die niet goed werkt of een kraan die lekt, dan is het belangrijk dat je dit meldt. Schoonmakers zien in dit opzicht vaak meer dan de werknemers zelf en door dit soort dingen te melden help je het bedrijf.

Schoonmaaktijden

De schoonmaakwerkzaamheden vinden vaak plaats op vaste tijdstippen. Soms overdag, maar heel vaak is dit in de vroege ochtenduren of ’s avonds na 17.00, omdat veel werknemers van de opdrachtgever dan niet op kantoor zijn en er dus alle ruimte is voor het schoonmaakwerk. Toch kom je als schoonmaker of schoonmaakster vaak in contact met medewerkers van de opdrachtgever en dat maakt het werk ook leuk en afwisselend. Vooral als je dan merkt hoe fijn mensen het vinden als er goed is schoongemaakt. Aan waardering ontbreekt het meestal niet!

Schoonkantoor.nl gaat voor duurzaam schoon

Onze aanpak ‘duurzaam schoon’ houdt in dat we alle werkzaamheden op een milieuverantwoorde manier uitvoeren. We gebruiken slechts weinig water en reinigingsmiddelen. De middelen die we wel gebruiken zijn absoluut niet schadelijk. Niet voor het milieu en niet voor de mens.

Samenwerken voor het beste resultaat

Een goede begeleiding vinden we bij Schoonkantoor.nl heel belangrijk. Iedereen die bij ons komt werken krijgt altijd eerst een goede werkinstructie en ook speciale opleidingen en trainingen kunnen voorkomen. Het is belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken met aandacht voor details, zodat niets wordt vergeten. Alle hoeken en gaten moeten schoon. Het is ook belangrijk dat je goed kunt samenwerken en het leuk vindt om onderdeel te zijn van een team, het Schoonkantoor-team. We zien graag medewerkers die goed kunnen communiceren, meedenken en initiatief nemen.

Solliciteren

Lijkt het je leuk om bij Schoonkantoor.nl te komen werken? Je bent van harte welkom!
Op onze vacaturepagina vind je een overzicht van diverse openstaande vacatures. Zit jouw gewenste vacature er niet bij? Stuur dan je open sollicitatie via dit formulier.