Schoonkantoor.nl ‘schoont’ geschiedenis

Oudekerk Amsterdam Schoonkantoor.nl

Sinds 01 augustus ‘23 houden we de Oude Kerk in Amsterdam schoon

Onze schoonmakers en schoonmaaksters zijn regelmatig te vinden in de Oude Kerk aan het Oudekerksplein in de binnenstad. Een bijzonder project, niet alleen omdat dit het oudste gebouw van Amsterdam is, maar ook omdat het een internationaal centrum is van kunst en design. Het schoonmaken van de diverse ruimtes vereist bijzondere zorgvuldigheid en overleg, waarbij onze rayonmanager in Amsterdam het aanspreekpunt is voor de opdrachtgever. De werkzaamheden betreffen o.a. het schoonhouden van de keuken en toiletten op kantoor en in de kerk, diverse kamers, de shop, de publieksentree, het reinigen van vloeren, portalen, vensters, banken, preekstoel, ornamenten etc. Eenmaal per 5 jaar verzorgen we ook het onderhoud van houtwerk met bijenwas, een specialistisch werk!

Oude kerk Amsterdam schoonmaakwerk

Schoonmaakproject met geschiedenis

De Oude Kerk werd gebouwd in de tweede helft van de 13e eeuw, eerst als een kleine houten kapel. Hier begint ook de ontstaansgeschiedenis van Amsterdam.  Met het groeien van de stad ontstond de behoefte aan een nieuwe, grotere kerk. Zo werd in 1409 aan de Dam de Nieuwe Kerk gewijd, die in de volksmond de Oude Kerk werd genoemd. Door de eeuwen heen hebben vele uitbreidingen en restauraties plaatsgevonden. In de Oude Kerk liggen o.a. de graven van Admiraal Jacob van Heemskerck en Saskia van Uylenburgh, de vrouw van Rembrandt.
Kunstenaars en musici maken op uitnodiging van de Oude Kerk nieuw werk dat een relatie aangaat met de geschiedenis van dit bijzondere gebouw.

Wij zijn trots dat het schoonhouden van de Oude Kerk in Amsterdam aan ons gegund is!

Meer weten over de Oude Kerk? Neem dan een kijkje op www.oudekerk.nl.

 

Schoonmaken Oude kerk Amsterdam