Opgeruimde werkplek

Van een opgeruimde werkplek wordt (bijna) iedereen gelukkig.

Drie jaar Corona heeft het belang van goede hygiëne meer dan duidelijk gemaakt. Schone kantoormeubelen, toiletten, handgrepen, toetsenborden, koffieautomaten… allemaal erg belangrijk om de verspreiding van bacteriën en virussen tegen te gaan. Dus minder kans om ziek te worden. Maar dat is niet het enige.

Minder zoeken, meer werkresultaat
Een schone en opgeruimde werkomgeving zorgt ook voor meer productiviteit. Minder troep op een bureau betekent meer rust in het hoofd van degene die er moet werken. Het scheelt tijd in het zoeken naar simpele dingen zoals een pen, een potlood of die kleine notitie die de vorige dag even snel is gemaakt. Het zorgt er ook voor dat een werknemer zich beter kan concentreren. Rommel op een bureau leidt af, dus dat heeft een negatief effect op de productiviteit. Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een goed opgeruimde werkplek aanzienlijk productiever zijn. Daar staat wel tegenover dat mensen met een rommelig bureau vaak creatiever zijn. Onze schoonmakers en schoonmaaksters kunnen aan de hand van een werkplek wel een beeld hebben van het type persoon: zeer productief of juist zeer creatief.

Makkelijker en effectiever schoonmaken
Als schoonmaakbedrijf worden wij vooral gelukkig van opgeruimde werkplekken. We kunnen dan de bureaus goed reinigen, zonder allerlei spullen en papieren te moeten verplaatsen. Zo nodig doen we dat wel, want stof kruipt overal onder en achter. We zorgen er dan wel voor dat de werknemer zijn of haar dag kan beginnen zonder naar spullen te moeten zoeken die opeens op een andere plek liggen. Daarmee houd je als schoonmaakbedrijf alle werknemers te vriend.