Milieuvriendelijk schoonmaken

Milieuvriendelijk schoonmaken

Milieuvriendelijk schoonmaken, geen vraag maar een vanzelfsprekendheid.

Als professionals in het schoonmaken van kantoren, bedrijfsruimten en glasgevels zijn we voortdurend gericht op de meest milieuvriendelijke manier van schoonmaken. Dat betekent onder meer dat we het gebruik van reinigingsproducten zoveel mogelijk beperken.
De middelen die we gebruiken zijn altijd volledig afbreekbaar en laten geen schadelijke stoffen achter. Met de inzet van de juiste kennis en materialen, zoals microvezeltechnieken en osmose, bereiken we het beste schoonmaakresultaat voor zowel mens als milieu.
Ook de verbruiksmaterialen, zoals wegwerp-handdoekjes, handzeep en toiletpapier zijn milieuvriendelijk.

Elektrisch vervoer
Het gebruik van milieuvriendelijke middelen en materialen is niet het enige waarmee we bij Schoonkantoor.nl het milieu sparen. Zo beperken we de CO2 uitstoot door elektrisch rijden met fietsen en auto’s. En uiteraard doen we ook in onze eigen kantoren alles wat mogelijk is om energie te besparen.

Duurzaam Schoon
Met de slogan ‘Duurzaam Schoon’ benadrukken we onze milieuvriendelijke aanpak. Sinds we dit thema gebruiken is het steeds meer verankerd in onze bedrijfscultuur. We willen niet alleen bijdragen aan een schone en hygiënische werkomgeving, waarin mensen gezond en fit kunnen blijven, maar ook aan een schonere wereld.

Zelf milieuvriendelijk schoonmaken?
Ondanks de vele nieuwe milieuvriendelijke schoonmaakinzichten die wij als professioneel schoonmaakbedrijf al jarenlang toepassen, wordt er in veel huishoudens nog gewerkt met schadelijke oplosmiddelen en chloor. Ook het waterverbruik is vaak onnodig hoog.
Op de website Milieucentraal.nl vind je tal van praktische tips en adviezen waarmee je ook thuis een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld. Onafhankelijk en betrouwbaar.

Op deze pagina vind je een aantal handige schoonmaaktips die de moeite van het lezen waard zijn. Zoals niet voor elk doel een apart schoonmaakmiddel gebruiken. Met alleen wat water, een milieuvriendelijke allesreiniger en een borstel of doekje kom je al een heel eind! Regelmatig schoonmaken voorkomt dat je agressieve producten nodig hebt om iets schoon te krijgen.