Lentekriebels

Lentekriebels op kantoor

Het lentezonnetje laat zich inmiddels weer regelmatig zien en dat voelt lekker! De zon komt ook weer heerlijk naar binnen en de ramen kunnen weer open. Gevolg is wel dat je dan heel goed gaat zien waar het stoffig is.
Wist je dat hierdoor het fenomeen ‘voorjaarsschoonmaak’ ooit is ontstaan? Met name in de tijd dat er nog veel op kolen werd gestookt (jaren 50-60), beschouwde men de voorjaarsschoonmaak als een min of meer verplichte klus die wel een paar dagen in beslag kon nemen.

Voorjaarsschoonmaak

De tijden zijn veranderd, dus de traditionele voorjaarsschoonmaak is al lang niet meer aan de orde. Maar dat stof eerder binnenkomt en beter zichtbaar wordt in het binnenkomende zonlicht, is nog steeds en feit. Bovendien is dit de tijd waarin de lucht weer vol raakt met stuifmeel (pollen) en andere allergenen, waar veel mensen hinder van ondervinden. Hooikoorts is heel vervelend, steeds meer mensen hebben er last van en kunnen hierdoor soms wekenlang niet goed functioneren.

Reden temeer om je werkruimte hygiënisch schoon te houden. Regelmatig stof afnemen met microvezel is hiervoor een prima methode, maar dan wel zorgvuldig en op de juiste plaatsen, zodat alle stof wordt weggenomen. Ook stofzuigen en dweilen met onze professionele middelen en machines maakt een wereld van verschil.

Desinfectie

Voor het 100% biologisch desinfecteren van ruimtes gebruiken we speciale apparatuur, waarmee bacteriën, schimmels en virussen worden gedood. Ideaal voor werkruimtes, liften, trappenhuizen en wachtruimten, die daarmee veiliger worden voor zowel medewerkers als bezoekers.

Laat het voorjaar maar komen en laten we er zorgeloos van genieten!

Lentekriebels | Schoonkantoor.nl