Het suikerfeest

Het suikerfeest | Schoonkantoor.nl

Schoonkantoor.nl wenst alle moslims een gezegend Suikerfeest!

Voor de mensen met een islamitisch geloof, waarvan er diversen werkzaam zijn bij ons bedrijf, is vrijdag 21 of zaterdag 22 april een feestdag. Daarmee wordt de Ramadan afgesloten en begint het Suikerfeest. Oftewel: ‘het feest van het breken van de vasten’. Het begint officieel bij zonsondergang, wanneer volgens de islamitische kalender een nieuwe dag begint. Symbolisch voor het suikerfeest is de sikkel van de nieuwe maan die dan aan de hemel verschijnt.

Het Suikerfeest is een echt familiefeest, dat meerdere dagen duurt. Familie, vrienden, buren en arme mensen staan centraal en ook overledenen worden herdacht. Er wordt veel zoetigheid gegeten en er worden cadeaus uitgewisseld.

Een aantal van onze islamitische medewerkers hebben zich de afgelopen maand onthouden van eten en drinken overdag. Het werk gaat tijdens de Ramadan gewoon door en dat is best een prestatie! Daarom zijn we trots op onze islamitische medewerkers, die dit elk jaar weer met veel toewijding volbrengen en met het grootste plezier hun werk blijven doen bij onze relaties. Na het afsluiten van de Ramadan beschouwen zij zich weer als  ‘nieuw en schoon’, dus dat is tevens een mooie metafoor voor het werk dat zijn doen!

Wil je meer weten over het Suikerfeest? Klik dan hier.