Best betaalde bijbaan

De best betaalde vakantiebaan: schoonmaker!

Best betaalde bijbaan

Elk jaar wordt door vakbond FNV een onderzoek gedaan naar vakantiewerk. Evenals vorig jaar komt schoonmaker als best betaalde vakantiebaan naar voren. Het uurloon ligt hoger dan bijvoorbeeld de horeca en detailhandel.

De schoonmaakbranche is niet sterk vertegenwoordigd onder de vakantiewerkers. In 2015 was nog 5% van de vakantiewerkers als schoonmaker aan de slag, in 2018 is dit gedaald naar 3%. En dat terwijl het gemiddelde uurloon bij schoonmaakwerk nu op € 11,94 ligt, een stuk hoger dan de € 7,28 in de horeca.

Nog volop banen

Er zijn nog voldoende banen te vinden in de schoonmaakbranche. Niet alleen voor vakantiewerkers maar ook als vaste baan. De hele branche heeft de nodige vacatures open staan. Om die te vullen is de brancheorganisatie OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) een campagne gestart: ‘Je komt er in de schoonmaak‘.

Met deze campagne wil de brancheorganisatie de positieve aspecten van het schoonmakersvak onder de aandacht brengen: zelfstandig werken, carrière maken, goed evenwicht tussen werk en privé, dichtbij huis werken én… een goed salaris!

Ook bij Schoonkantoor.nl zoeken wij regelmatig nieuwe, enthousiaste mensen, voor verschillende locaties door heel Nederland. Kijk op deze pagina
voor een functie bij jou in de buurt. Of stuur een open sollicitatie.

Bron: Vakantiewerkonderzoek FNV Jong en Service Management en artikel Servicemanagment