Vriend van het Rode Kruis

Schoonkantoor.nl | Rode Kruis

Onder het motto: ‘Liever als vriend vooraf investeren, in plaats van achteraf opereren’, is Schoonkantoor deze maand Vriend van het Rode Kruis geworden. Naast de Hartstichting en The Ocean Cleanup is dit de derde instantie die we financieel steunen. Dat het Rode Kruis goed werk doet behoeft uiteraard geen verdere uitleg.

Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als vriend van het Rode Kruis zijn we onderdeel van een groeiend netwerk van betrokken ondernemingen die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Samen met het Rode Kruis en de andere ondernemingen helpen we mensen die nu in nood zijn, maar investeren we ook in duurzame oplossingen om kwetsbare gemeenschappen beter voor te bereiden op rampen. Dit sluit helemaal aan bij onze missie duurzaam ondernemen.

Met het Rode Kruis komen we in actie vóór een ramp

Naast het bieden van eerste hulp bij rampen overal in de wereld, zet het Rode Kruis zich ook in voor preventieve maatregelen. Als voorbeeld de Filippijnen, waar mensen vrijwel jaarlijks worden getroffen door natuurgeweld, zoals tyfoons en moessonregens. Hier worden met hulp van het Rode Kruis onder andere mangrovebomen geplant om de kust te beschermen tegen storm. Zo kan veel schade en leed worden voorkomen. Ook is er een team dat zich bezighoudt met het verzamelen van data waardoor (natuur)rampen, zoals bijvoorbeeld extreme droogte, nog beter voorspeld kunnen worden.

Schoonkantoor.nl | vriend van het rodekruis

 

Voedselnoodhulp in Nederland

Ook in Nederland is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds meer mensen slaan een maaltijd over, omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Daarom biedt het Rode Kruis voedselnoodhulp aan mensen die geen hulp kunnen vinden bij andere instanties. Samen met lokale partners die de wijk goed kennen, deelt het Rode Kruis ontbijttassen en boodschappenkaarten uit.
Goed doen voor een ander en investeren in de toekomst is voor ons belangrijk. Door onze samenwerking met het Rode Kruis dragen wij hieraan bij!

EHBO

Het Rode Kruis is dé expert op het gebied van EHBO. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op de werkvloer. Als er een arbeidsongeval gebeurt of er wordt een collega onwel, dan is het belangrijk om goed opgeleide hulpverleners op de werkvloer te hebben. Zij kunnen het verschil maken bij acute noodsituaties zoals een hartinfarct. Daarom is het volgen van een EHBO-cursus van essentieel belang en tevens een goede investering. Het Rode Kruis biedt speciaal EHBO-cursussen aan bij bedrijven en daar gaan wij uiteraard gebruik van maken. Een uitgebreide EHBO-koffer van het Rode Kruis staat bij ons op kantoor al klaar.

Kijk eens op het YouTube kanaal van het Rode Kruis: https://www.youtube.com/@rodekruis
Hier vind je veel interessante en nuttige video’s over projecten en eerstehulpverlening bij ongevallen.