Spoedcursus ‘Heb je even? Red een leven!’

Al een aantal jaren is Schoonkantoor.nl partner van ‘Hart voor de Zaak’. Met onze jaarlijkse bijdrage aan dit onderdeel van de Hartstichting willen we een structurele bijdrage leveren aan het hartgezond maken van Nederland. Dat medewerkers dagelijks fit en gezond aan de slag kunnen is zowel in het belang van hunzelf als in ons belang, als werkgever. Daarom willen we iedereen inspireren om goed voor hun hart te zorgen. Daarmee bevorderen we de fit- en gezondheid van iedereen. Nu willen we al onze medewerkers aansporen om de online spoedcursus ‘Heb je even? Red een leven! te doen. Dat kan in slechts 5 minuten.

Wel of niet bellen met 112?

Je bent op de verjaardag van opa. Opeens krijgt hij een drukkende pijn op zijn borst en hij heeft moeite met ademhalen. Je wilt net 112 bellen, maar dan zegt opa “112 bellen hiervoor is toch niet nodig? Het gaat vanzelf wel weer over. Ik wil het feestje niet verpesten.” Wat doe je dan? Bel je dan toch 112?
Vooral als de signalen van een hartinfarct of beroerte vager zijn en niet als levensbedreigend ervaren worden, wachten mensen vaker met hulp zoeken. De onlangs gelanceerde gratis spoedcursus van de Hartstichting leert je de ernst van klachten eerder te herkennen, zodat je op het juiste moment 112 kunt bellen en levens gered kunnen worden. In slechts 5 minuten ontdek je wat je moet doen bij bepaalde situaties, wanneer je direct 112 moet bellen of even kunt afwachten. Heel nuttig om dit even door te lopen, dat kan eenvoudig op je PC of je mobiel. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Dus: let’s go!

 

 

Meer ‘tools’ om hartgezondheid te stimuleren

Het ‘Hart voor de Zaak’ programma omvat diverse ‘tools’ waarmee we medewerkers kunnen helpen om op hun eigen hartgezondheid én die van anderen te kunnen letten. Zo bieden we onze mensen de gelegenheid om een reanimatiecursus te volgen en hangt er een AED-apparaat bij ons hoofdkantoor in Amsterdam. Ook kunnen onze mensen een Persoonlijke Gezondheidscheck laten doen en hebben we al vele gratis bloeddrukmeters verstrekt.

Van levensbelang

Elk jaar krijgen zo’n 180.000 mensen een hartinfarct, hartstilstand of beroerte. Snelle hulp is dan belangrijk. Een reanimatie kan dan het verschil tussen leven en dood betekenen. Hoe eerder een behandeling start, hoe groter de kans op overleven en een goed herstel. Op de website van de Hartstichting vind je alle informatie, o.a. over het herkennen van hartproblemen.