10 Goede redenen voor vaccinatie tegen COVID

Schoonkantoor.nl | Samen tegen COVID

Vaccineren tegen COVID is niet verplicht en dat is maar goed ook. Het is je eigen keuze. We hebben 10 redenen bij elkaar gezet om je wél te laten vaccineren.

Reden 1: het beschermt je tegen Corona
Vaccinatie voorkomt dat mensen ernstig ziek worden door Corona. Het is een eenvoudige en snelle manier om je gezondheid te beschermen. Met een prikje kun je voorkomen dat je ziek wordt. Als je ziek wordt door Corona kan dit vervelende gevolgen hebben voor de lange termijn.

Reden 2: vaccinatie redt levens
Als er geen vaccins waren tegen COVID zou dit leiden tot veel sterfgevallen. Ook andere infectieziekten zoals griep, mazelen, kinkhoest en polio zouden zonder vaccins veel slachtoffers maken. Zowel bij kinderen als volwassenen. Vaccinatie helpt ook bij het remmen van nieuwe virus-varianten die steeds besmettelijker kunnen worden.

Reden 3: het beschermt je naasten
Door je te laten vaccineren tegen COVID help je met het terugdringen van dit uiterst besmettelijke virus. Gevaccineerden worden niet of veel minder ziek dan ongevaccineerden. Dat minimaliseert de kans dat je de ziekte doorgeeft aan je familie, je vrienden en collega’s.

Reden 4: de vaccins zijn veilig en effectief
Vaccins tegen COVID zijn in relatief korte tijd ontwikkeld. Dat komt omdat er wereldwijd met man en macht aan is gewerkt. Het betekent niet dat de COVID vaccins minder betrouwbaar zijn dan andere vaccins. Voordat een vaccin wordt goedgekeurd is het uitgebreid getest op zuiverheid, werkzaamheid en eventuele bijwerkingen.

Reden 5: vaccineren is gratis
Gelukkig leven we in een land waar medische zorg beschikbaar is voor iedereen. De vaccins die door de Rijsoverheid worden aangeboden zijn gratis. Je laten vaccineren heeft geen invloed op het eigen risico van je zorgvezekering.

Reden 6: met een vaccinatiebewijs heb je meer vrijheid
Op plaatsen waar veel mensen dicht bij elkaar komen, zoals in cafés, theaters, voetbalstadions en bij concerten en festivals, heb je als bezoeker een vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs nodig. Met een vaccinatiebewijs hoef je niet steeds een test te doen. Dat maakt het leven weer en stuk makkelijker.

Reden 7: ook bedrijven kunnen een vaccinatiebewijs als voorwaarde gaan stellen
We komen steeds dichter bij de situatie dat onze klanten alleen nog mensen met een vaccinatiebewijs in hun gebouw willen toelaten. Dan hebben we een probleem als je niet gevaccineerd bent. Wij kunnen je dan niet inzetten voor het werk dat je graag doet.

Reden 8: je helpt de mensen die in de zorg werken
Als je gevaccineerd bent is het risico dat je door Corona in het ziekenhuis terecht komt een stuk kleiner. Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor het ziekenhuispersoneel. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe minder mensen in het ziekenhuis terecht komen. Zorgpersoneel heeft het meer dan zwaar genoeg!

Reden 9: ziek worden kost tijd en geld
Als je ziek wordt door Corona kun je een tijd lang niet werken. Je hebt tijd nodig om uit te zieken en je mag geen contact hebben met anderen door het besmettingsgevaar. Ziekteverzuim is niet goed voor jezelf, niet goed voor je collega’s, het bedrijf én niet goed voor de klanten waarvoor je werkzaam bent. Door te vaccineren verklein je de kans op ziekteverzuim en dat is goed voor iedereen.

Reden 10: we willen allemaal weer terug naar ‘normaal’
De Corona pandemie vergt veel van ons allemaal. Iedereen verlangt naar het zorgeloos knuffelen van familie en vrienden. Naar volle stadions. Zonder mondkapje in de tram, bus, metro of trein. Genieten op een groot festival. We komen er alleen als we samenwerken om het virus te overwinnen. Vaccinatie is hierbij het meest belangrijke wapen.

 

Lees hier hoe je een afspraak kunt maken voor een vaccinatie tegen Corona.

 

Bronvermeldingen:

Rijksoverheid.nl

Poliswijzer.nl